Čepovaná piva

Široké veřejnosti i pivním znalcům po celý rok nabízíme na jednom ze sedmi kohoutů, takzvaném "rotujícím kohoutu", ochutnávku zajímavých speciálů.

Několikrát do roka pořádáme zákazníky velice oblíbenou, komentovanou, řízenou pivní degustaci, vedenou vrchním sládkem pivovaru. Pan sládek také pravidelně osobně školí personál restaurace v čepování piva.

Stálá pivní nabídka

Lobkowicz Premium - Ležák

Tradiční český ležák, kvalita bez kompromisu
Lobkowicz Premium Ležák je tradiční české pivo, jehož plnost a hořkost se snoubí v harmonickém celku. K jeho výrobě se používají výhradně kvalitní suroviny tuzemského původu, včetně vlastního kmene pivovarských kvasnic. Neobsahuje žádné chmelové extrakty či jiné náhražky, je to opravdová dvanáctka vařená na stupňovitost 12,2 %.

Lobkowicz Premium - Černý

Pivo s originální bohatou kávovou chutí
Lobkowicz Premium Černý se díky unikátnímu složení s přídavkem praženého ječmene a chmelení na 3x pyšní bohatou plnou chutí s výraznými tóny kávy a kakaových bobů. Pro jeho výrazný charakter a velmi tmavou barvu jej hrdě nazýváme opravdovým černým pivem.

Rychtář Rataj - Světlý ležák

Rychtář Rataj je čtyřikrát chmelený ležák
při výrobě se používá speciální odrůda aromatického chmele a také metoda tzv. "chmelení za studena", kdy se chmel přidává do piva dodatečně až v průběhu jeho dokvašování v ležáckém sklepě. Výsledkem je aroma čerstvého chmele, skvěle vyvážená chuť se sladovou plností a svěží intenzivnější hořkostí, to vše doplněné velmi dobrým řízem.

Černá Hora - TAS

Světlé výčepní pivo s obsahem alkoholu 4,0%
Pivo nese jméno Tase Černohorského z Boskovic, který spolu se svým bratrem Jaroslavem vlastnil pivovar na panství Černá Hora v 1. polovině 16. století. Jedná se typické české pivo charakteristické vyváženou chutí a vynikající pěnivostí. Po napití zanechává pocit příjemné, pozvolna se ztrácející hořkosti bez drsného a svíravého nádechu.

Černá Hora - Matouš

Poctivě vařený světlý ležák
Matouš je poctivě vařený ležák, který doplňuje stávající sortiment černohorských piv. Vyniká svým výrazným chmelovým aroma, plností a vysokou hořkostí. Těchto vlastností bylo dosaženo použitím vysokého podílu speciální aromatické odrůdy chmele.

Černá Hora - Světlý ležák

Světlý ležák s obsahem alkoholu 4,8%
Černohorský Ležák se vyrábí z těch nejkvalitnějších surovin podle jedné z nejstarších receptur na Moravě. Vyznačuje se plnou "chlebnatou" chutí a drsnou chmelovou hořkostí, která se po napití plynule vytrácí. Barva přechází od zlatožluté až k nádechu zlatohnědé.

Způsoby čepování

Hladinka

Je vrcholem umu pana výčepního při čepování piva na jeden zátah. Pan výčepní nejprve mírným pootočením kohoutu nařízne do sklenice dostatečné množství pěny, otevře pivní kohout naplno a pod pěnu dočepuje pivo tak aby pěna dosahovala k hornímu okraji sklenice. Hladinka se vyznačuje rovným hladkým povrchem na mokré kompaktní pěně, jejíž spodní okraj v okamžiku dočepování nedosahuje na cejch pro míru piva. Pivo má přirozený střední říz.

Nadvakrát

Je nejběžnější způsob čepování, kdy v první fázi pan výčepní naplní sklenici zhruba do dvou třetin pivem s vysokou vrstvou pěny a ve fázi druhé, až pivní pěna mírně poklesne, dočepuje sklenici na správnou míru. Pivo načepované nadvakrát se vyznačuje suchou hutnou pěnou, která je nad okrajem sklenice. Pivo má nižší až střední říz.

Šnyt

Je malé pivo ve velké sklenici. Pan výčepní nejprve mírným pootočením kohoutu nařízne do sklenice dostatečné množství pěny, pak otevře pivní kohout naplno a pod pěnu dočepuje pivo tak aby bylo ve sklenici cca 1/3 piva, 1/3 pěny a 1/3 sklenice zůstala prázdná. Pivo se vyznačuje tekutou krémovou pěnou, středním řízem a čerstvostí. Hustá pěna se postupně přeměňuje v pivo a dochází na míru cca 0,25 – 0,3 l.

Mlíko

Je sklenice plná mokré pivní pěny. Mírným pootevřením kohoutu pan výčepní nařízne pěnu a naplní jí sklenici až po okraj. Pěna je velmi kompaktní a tekutá. Takto načepovaná sklenice připomíná na první pohled mléko. Pivní mlíko se pije ihned po načepování ještě před přeměnou pěny v pivo. Vyznačuje se sladkou chutí a nízkým řízem. Možná i proto je mlíko oblíbeno mezi ženami. Pokud necháme veškerou pěnu přeměnit v pivo, bude ve sklenici o objemu 0,5 l cca 0,3 l piva.